GRANIT TRADE AGK DOO

MERMERNI PODOVI

U drevna vremena, pre više hiljada godina, mermer se koristio kao materijal za izradu zgrada i izradu skulptura, kada su nastajali antički spomenici i velika umetnička dela, za popločavanje podova, stepenika, fasada.

Korišćen za izradu sakralnih objekata, bio je posebno elegantan i moćan. Kod italijanskih umetnika posebno cenjen bio je beli mermer iz i tada čuvenih rudnika Carrara.

Oblaganje hodnika i stepenica mermerom ne ostavlja samo visok estetski dojam, nego su i sa stanovišta trajnosti to mnogo otporniji materijali od drveta, parketa, klasičnih podnih pločica i sl.

MERMERNI PODOVI – VELIČANSTVENI I TRAJNI

Ako pitate arhitekte ili dizajnere većina će vam reći da je pod lice enterijera. Od poda sve počinje, a boja, tekstura i vrsta materijala kojom je obložen pod definiše kompletnu atmosferu prostora. Izgled poda utiče i na odabir nameštaja, rasvete, dizajna zidnih površina.

Osim estetskog značaja, od poda se još očekuje da bude izdržljiv i otporan na habanje, pucanje i mehanička oštećenja.

Mermerni podovi zadovoljavaju sve ove kriterijume, pa i više od toga. Zbog toga mermerom obloženi podovi ne izlaze iz mode od antičkog vremena do danas. Podovi presvučeni mermerom decenijama krase i plene svojom lepotom u mnogim rezidencijalnim, sakralnim i komercijalnim visokofrekventnim objektima. Danas, oni su dostupni svima, pa mermerni podovi mogu oplemeniti i vaš dom ili poslovni prostor.

PODOVI OD MERMERA – LUKSUZ DOSTUPAN SVIMA

Bogat spektar boja i veličina čini mermer idealnom dekoracijom kako za dnevne sobe tako i prostora u nekom poslovnom kompleksu, konferencijskoj sali, restoranu... Mermer je idealan materijal za oblaganje podova u predsoblju, na terasi ili tremu. Pokrivanjem podova mermernim pločama, dobijate unikatan enterijer i stvara se osećaj luksuza i elegancije u vašem prostoru.

Meremerni podovi su savršen način za postizanje planetarno popularnog etno i rustičnog izgleda enterijera.

Pored neosporne lepote, ukoliko svoje podove obložite mermernim pločama dobijate pod koji je dugotrajan, izdržljiv i snažan, otporan na vatru i vodu i lak za održavanje.

Iako ćete čuti da podovi od mermera spadaju u grupu hladnih podova, oni su odlični provodnici, posebno se preporučuju u prostorijam sa podnim grejanjem. Izborom zemljanih nijansi dodatno se može doprineti toplini atmosfere.

Granit Trade već decenijama uvozi i obrađuje najkvalitetnije vrste mermera. Možemo vam ponuditi kompletno rešenje za mermerne podove od projekta do ugradnje. Svakom detalju u procesu proizvodnje mermernih ploča za podove pristupamo sa podjednakom pažnjm i ništa ne prepuštamo slučaju.

Iznesite nam svoju ideju ili kompletan projekat prepustite našem iskusnom timu. Pomoći ćemo vam da izaberete savršenu boju, strukturu i dimenzije ploča u skladu sa vašim željama, potrebama i mogućnostima.

Garantujemo vam mermerne podove vrhunskog kvaliteta po konkurentnoj ceni. Pridružite se dugačkoj listi klijenata čije objekte krase mermerni podovi koje smo mi projektovali, isekli i obradili i na kraju profesionalno montirali.