GRANIT TRADE AGK DOO

GRANITNE STEPENICE

Granitne stepenice su veoma važan deo građevinskog objekta koji pored funkcionalne mora zadovoljiti i estetsku formu. Granit kao materijal od koga se prave gazišta za stepenice pokazao se kao veoma pogodan za ovu namenu. On se od davnina koristi u građevinarstvu i arhitekturi. Još su stari Egipćani koristili granit za izgradnju piramida, što sasvim dovoljno govori o njegovoj postojanosti.

Granit je izuzetno čvrsta stena otporna na sve spoljašnje vremenske uticaje. Zbog svoje kristalne strukture otporan je na mehanička oštećenja, dejstva kiselina i promenu boje.

Danas su na tržištu dostupne različite vrste granita, strukture i boje tako da se mogu lako prilagoditi svakom prostoru u pogledu kolorita i dezena. Zbog svojih fizičkih i dekorativnih osobina granit se koristi u izradi sanitarija, zidnih obloga i stepeništa

UNUTRAŠNJE I SPOLJAŠNJE GRANITNE STEPENICE

Granitna gazišta su odličan izbor za spoljne i unutrašnje stepenice. Ukoliko se koriste za oblaganje spoljnih stepenice, treba odabrati granit koji je obrađen tako da sprečava klizanje. Spoljašnje stepenice obložene granitnim pločama ulepšaće prilaza svakom objektu. Pored toga, otporne su na sve vremenske uslove; kišu, mraz, sunce, kao i mehanička oštećenja i habanja.

Unutrašnje stepenice od granita svojom lepotom, elegancijom i prefinjenošću dominiraće svakim enterijerom. Izborom boje i strukture mogu se uklopiti u svaki prostor.

Granitne stepenice su lake i jednostavne za održavanje. Upotreba specijalnih sredstava za čišćenje potrebna je samo u slučaju veće zaprljanosti, dok se uobičajeno mogu čistiti toplom vodom i blagim deterdžentom. Granitne stepenice i podovi mogu se čistiti i specijalnim mašinama za pranje tvrdih podova koje u potpunosti vraćaju njihovu prvobitnu svežinu i sjaj.

DODATNA VREDNOST ZA NEKRETNINU

Kada se kvalitetno ugrade, uz pravilno održavanje, granitna gazišta mogu trajati više decenija bez potrebe za rekonstrukcijom. Kao simbol kvaliteta, postojanosti i dugovečnosti, luksuzne granitne stepenice predstavljaju i dodatnu vrednost za nekretninu.

Ukoliko vam treba kvalitetan kamen za uređenje svog poslovnog ili stambenog prostora kontaktirajte nas. Izaberite granitne ploče po svom ukusu a mi ćemo ih izrezati i završno obraditi u dimenzijama koje želite,