PROIZVODI

STEPENIŠTA OD GRANITA I MERMERA

Stepenište svakog objekta pored svoje upotrebne vrednosti ima i značajnu estetsku vrednost. Otuda stepenice bez obzira da li su unutrašnje ili spoljne mogu naružiti objekat ili predstavljati njegov ukras ukoliko su izrađene i obložene kvalitetnim kamenom.
Mermerne i granitne stepenice su pravi izbor jer svaki prostor mogu učiniti lepim i unikatnim. Uz odgovarajuće osvetljenje odaju utisak luksuza i otmenosti.

Stepenište popločano granitom i mermerom predstavlja i pametnu investiciju jer podiže vrednost same nekretnine. Ukoliko se pravilno održavaju i čiste, mogu trajati večno i izgledati kao nove. U arhitekturi ima primera ovakvog stepeništa starog i do 300 godina u gotovo nepromenjenom stanju kamena.

Prilikom izbora kamena za stepenice treba voditi računa ne samo o praktičnosti već i kompatibilnosti sa ostatkom enterijera. Stepenice su produžetak podne površine i kao takve moraju biti i estetski i funkcionalno uklopljene sa ostatkom prostora. Sva ova pitanja mogu se lako rešiti jer je izbor boja i dezena mermernih i granitnih stepenica veoma bogat.

Pozovite naše stručnjake i odaberite mermerne i granitne obloge za stepenice koje savršeno odgovaraju vašem prostoru. Rado ćemo vam pružiti sve potrebne informacije, savete i podršku.

ZAŠTO ODABRATI STEPENICE OD GRANITA I MERMERA

Kamene fasade svakom objektu daju posebnost. Najčešće se postavljaju na poslovnim i stambenim zgradama, a prelepo izgledaju i na privatnim kućama. Mogu se ugrađivati na dva načina, ankerisanjem međusobno nezavisnim ankerima i sistemom potkonstrukcije.
Ankerisanje međusobno nezavisnim ankerima uglavnom se primenjuje na objektima manje površine. U ovom postupku precizno rezane kamene ploče ugrađuju se u cementnom malteru i pričvršćuju skrivenim ankerima za zid objekta.

Za razliku od ankerisanja, sistemom podkonstrukcije mogu se adekvatno rešiti svi objekti. Ovaj način ugradnje kamenih ploča naziva se još "suvi postupak" i podrazumeva prethodno postavljanje jake aluminijumske ili čelične konstrukcije na koju se profilima ili ankerima pričvršćuju rezane kamene ploče.
Kod ovih fasada, između fasade i termike ostaje slobodan vazdušni prostor koji predstavlja najbolji toplotni i zvučni izolator. Vazdušna šupljina između zida zgrade i fasadne obloge omogućava nesmetanu cirkulaciju vazduha čime se objekat štiti od kondenzacije i obezbeđuje najveći izolacioni komfor.

Stepenice od mermera i granita 01
Stepenice od mermera i granita 01
Stepenice od mermera i granita 02
Stepenice od mermera i granita 02
Stepenice od mermera i granita 03
Stepenice od mermera i granita 03
Stepenice od mermera i granita 04
Stepenice od mermera i granita 04
Stepenice od mermera i granita 05
Stepenice od mermera i granita 05
Stepenice od mermera i granita 06
Stepenice od mermera i granita 06
Stepenice od mermera i granita 07
Stepenice od mermera i granita 07
STEPENICE OD MERMERA I GRANITA 06
STEPENICE OD MERMERA I GRANITA 06